Farmer

 

írta: Boros Ferenc
Hol volt hol nem volt, míg egyszer csak a nadrágomon esett egy folt. Látván ezt egy ismerősöm így szólt! Állítólag valamikor réges-régen, minden hold földön marha tenyésztés folyt, és a farmerek oldalán volt egy-egy colt. Ki gondolta volna akkor, hogy majdan szinte minden ember farmert hord, s nem lesz gond, hogy van-e rajtuk lyuk vagy folt. Ahogy hallgattam őt eszembe jutott pont, hogy nemrég láttam valakit a tv-ben ilyet viselni, úgy hívták James Bond. Ezek után döntöttem úgy, hogy foltosan is viselni fogom még ha formát is bont, és ha netán valaki azt mondaná; – Nézzétek csak, micsoda bolond! – akkor majd elmesélem, hogy a marha foltos farmer divat volt egy időben a Vadnyugaton. Persze biztosan akad majd olyan aki ezek után is rontani akar a hangulaton, de erre az esetre nekem is lesz egy colt az oldalamon, és büszkén viselhetem a foltot a kedvenc farmeromon.

 

 

 

 

Picur Pocok

 

írta: Boros Ferenc
Picur Pocok paszulyt lopott, éhes bendőt jóllakatott de az étvágy újra hatott, így hát nekiiramodott. Gyorsan futott, ugrott nagyot, árkon bokron is túljutott, átúszott egy kis patakot, megtalálta a zsák babot. Mindenhol a kis lábnyomok! Dühös gazda morgolódott; – Hová dugjam a zsák babot? – s kieszelt egy fondorlatot. Húzta vonta a nagy zsákot,s vele együtt fára mászott, a termésre így vigyázott és mindeközben jót pipázott. Ám a pindur zsákban rekedt, babszemekből szemezge-tett, jó néhányat meg is evett, aztán pedig felnevetett. Tele van már a nagy pocak, Picur Pocok szép álmokat!

 

 

 

 

Nyár

 

írta: Boros Ferenc
Arcunkat simogató napsugár, árnyékot vető házak közt ragyogva jár. Megérint egy ablakot, fényessége bekopog. Bejár minden zegzugot, naptól üzenetet hozott. Hőmérőn a hőfokok, tolmácsolják a Föld forog, fogadjuk az évszakot. Pompázó színes virágok, mint ujjhegyek a gitáron. Dallamként ringnak zöldellő faágakkal, ritmusra és vidáman. Mosolygó boldog emberek, asszonyok és gyermekek, emeljük a kalapot. Vártunk rád jó pár hónapot, kívánunk Neked is szép napot!

 

 

Tik Tak

 

írta: Boros Ferenc
Percre pontos pillanat, itt az idő, s már szalad. Néhány óra délután, holnap lesz éjfél után. Hajnal felé tart az éj, pirkad lassan, a nap is kél. Másodpercekkel ezelőtt, újra elmúlt a délelőtt. Harangszóvá vált a csend, délidő van lent és fent. Körbe ért a nap megint, a végtelennek búcsút int.